вторник, 26 июня 2018 г.

Книжкова виставка до Дня Конституції України









 

 Конституція - путівник, від якого
я ніколи не відмовлюся.
Джорж Вашингтон




   26  червня в нашій книгозбірні оформлено книжкову виставку до Дня Конституції України «Це наша Конституція». 
  На виставці, окрім самої «Конституції України», представлено літературу історичного характеру, що розповідає про нелегкі етапи написання та прийняття Конституції України, про відомі історичні постаті, що тим чи іншим чином були причетні до її творення.









суббота, 23 июня 2018 г.

Підставка для олівців своїми руками


  




Коли дитина творча і любить малювати, батьки купують постійно олівці або фломастери. Згодом їх стає дуже багато, вони наповнюють всю кімнату, виникає проблема їх зберігання. Коробки в яких продаються олівці не довговічні та швидко йдуть у смітник. Щоб олівці не валялися по всій кімнаті, ми вирішили на майстер-класі зробити підставку для олівців своїми руками - забавне цуценя.

Підставка під письмове приладдя стала невід'ємним аксесуаром кабінетного інтер'єру приблизно в середині 20 століття. Карандашниця допомагає підтримувати порядок письмового приладдя, тому стане в пригоді  й офісним працівникам, дошкільнятам, школярам і студентам. Такі підставки стануть хорошим подарунком і водночас корисним предметом.








суббота, 2 июня 2018 г.

Читай. Пізнавай. Малюй.

Щорічно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.

2 червня, на площадці біля бібліотеки відбулося свято для дітей «Читай. Пізнавай. Малюй.». Розпочався захід із запального танцю, який подарували всім присутнім учасники хореографічного ансамблю «Фурор» Скадовського ЦДЮТ (керівник Катерина Кренець).




Життя прекрасне і треба тільки навчитися його любити та цінувати. Воно дарує нам безліч приємних днів, одним з яких є саме цей сонячний день. Діти не просто відпочили, а зробили це активно. Адже на них чекала цікава програма. Перш за все, це традиційний конкурс малюнків на асфальті («Щасливе дитинство»), естафети на швидкість («Домашні помічники»), гра з дитинства («Чарівні класики»), краєзнавча вікторина («Пізнай своє місто»).





До свята долучилися представники місцевої влади, громадські активісти із заохочувальними подарунками для активних учасників.



Дякуємо нашим постійним спонсорам С.А. Дервоєд, І.А. Клочко, завдяки їм захід відбувся не тільки весело, а й солодко.
Привітала дітей і наша місцева поетеса Лариса Ковалюк своїми чудовими віршами.
Родзинкою чудового дитячого свята, який подарував вибух емоцій був флешмоб до якого долучилися і батьки. 
Дитячий сміх дзвенить сьогодні всюди,
Щирий, веселий, бадьорий,
Діти – це щастя, це чудо!
Нам вони в польоті за мрією,
Що цвіте в малюнках на асфальті,
Відкривають новий яскравий світ,
Ви берегти, будь ласка, намагайтеся
Їх мрії, як дорогий сапфір!