вторник, 20 февраля 2018 г.

Герої Небесної Сотні.




А український дух – ординцям не убити,
Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
Бринить життя струна;
весна, і зійде жито.
Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!

Я.Ткачівський

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. Пройшло чотири роки від трагічних подій на Майдані. 20 лютого по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.
В пам'ять про полеглих за майбутнє України присвячується книжкова виставка "Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії України".
Користувачі можуть ознайомитися з літературою, яка представлена на виставці: "Україна – Європа", "Я з Небесної Сотні", "Міжнародні відносини і євроатлантична інтеграція України" та інші. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу книгозбірню.







пятница, 16 февраля 2018 г.

Книги читати - усе знати!



Багато факторів
 діє на формування особистості,
 у цій справі на допомогу приходять
 бібліотеки


Сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя.
Книга – мудрий друг, який, не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. Нерідко книга, прочитана вами в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя.
"Хто багато читає, той багато знає" – так говорять у народі. І це правда. Книга вчить, як на світі жити. Книжка відповідає на безліч запитань і сама вміє запитувати. 
Книги - мов ріки, які наповнюють собою увесь світ. Це джерело мудрості». 
 Існує вираз: «Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти». Так само можна сказати: «Скажи мені, що ти читаєш, а я скажу, хто ти». Людина, яка любить читати,— щаслива лю¬дина. Круг неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Ці друзі — книги...
16 лютого бібліотекарі міської книгозбірні завітали до учнів 1- 4 класів ЗОШ№3. Зустріч присвятили Величній Книзі. Бесіда пройшла цікава, жвава. Діти з зацікавленістю переглянули відеоролики про історію виникнення книги,  цікаві факти про книги, а також про правила поводження з книгою. І насамперед, одне з найважливіших завдань бібліотекарів – залучити, а саме юних читачів, до багатств української та всесвітньої культури. Отже, дружіть із книгою!




вторник, 6 февраля 2018 г.

День святого Валентина



    Кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів. Воно надихало поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І, якби поставити собі за мету прочитати все, що написано про нього, людині не вистачило б цілого життя. Не випадково існує багато чарівних легенд, обрядів, ритуалів, заснованих на цьому прекрасному почутті. Найромантичніше свято року є – День Святого Валентина. 
   Саме на передодні улюбленого свята, 6 лютого, з учнями 8-го класу філії ХВУФК було проведено урок  який має розважально-змагальний характер “Хто зверху?”. Юнаки із задоволенням взяли участь у грі, метою якою була пропагувати в підлітків ідею гендерної рівності, виховувати почуття колективізму, відповідальності за доручену справу та вміння працювати в команді.