четверг, 26 апреля 2018 г.

Чорнобиль. У призмі часу


«… Третій Ангел просурмив і впала з неба велика зірка, що горіла, немов світильник. І впала на третину рік і на джерела вод. Ім'я цієї зірки – полинь. І третина вод стала полином. І багато людей вмерли  від  вод, тому що вони гіркими стали…»

Чорнобиль — нестерпний біль нашого народу, знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів, що не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров'я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.
Аварія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою техногенною катастрофою в історії людства. Пройшло 32 роки з того моменту, як у нерівний бій з ядерною стихією вступили чоловіки й жінки, чий подвиг назавжди увійшов до літопису мужності  та патріотизму українського народу.
25 квітня в міській бібліотеці-філії проведено годину пам'яті «Чорнобиль. У призмі часу». На нього були запрошені учні 9 класу ХВУФК. На захід завітала  Наталя  Валеріївна – провідний спеціаліст НПП "Джарилгацький" з розповіддю про  Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. Також діти послухали розповідь бібліотекаря про аварію на ЧАЕС, героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з "мирним атомом", які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи. Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою "Земля загублених надій…", а також подивилися уривки з документального фільму "Чорнобиль: останнє попередження".





Комментариев нет:

Отправить комментарий