суббота, 26 мая 2018 г.

Оригамі - це цікаво!


Вже стало традицією збиратися що суботи на майстер-клас.
Читачі линуть до бібліотеки не тільки за книжками, а й за новими враженнями і позитивом.
26 травня в бібліотеці була дружня атмосфера і цікаво.Учасники майстер-класу зацікавилися технікою оригамі і навчилися майструвати з паперу DIY Kawaii - проста коробочка з паперу у вигляді гарного котика. У пакунок зручно ховати сюрприз і солодощі!. 









суббота, 19 мая 2018 г.

Майстер-клас в бібліотеці

19 травня, до нашої бібліотеки завітали активні учасники клубу «Фантазія», на майстер-клас - виготовлення оригамі з паперу нескінченна 3D листівка чарівне кільце (флексор).
Справжнім дивом було створення листівки з чотирма різними малюнками. Під час майстер-класу учасники допомагали один одному, обмінювалися емоціями, взагалі навколишня атмосфера була дуже щирою і просвітленою. А процес виготовлення листівки приніс гарного настрою задоволення та грандіозну релаксацію від цікавої роботи.









четверг, 17 мая 2018 г.

День Європи у бібліотеці



День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Відзначення цього дня - ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей.

У 2018 році День Європи в Україні припадає на 19 травня.

Напередодні бібліотекар міської книгозбірні провела гру-вікторину «Європейські перегони» з учнями 11 класу ХВУФК. Учні активно брали участь у проведенні заходу, який пройшов у жвавому темпі.



Взяла участь у заході голова правління Скадовської РГО "Жіночий Центр"Відродження нації" Валентина Пономаренко зі спогадами про ділову поїздку в країни Європи (Швеції та Болгарії) в рамках проекту Східного партнерства "Культура" за фінансової підтримки Європейського Союзу. 




Ми, українські діти – діти сучасної Європи, маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України! Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнати європейський простір!

суббота, 12 мая 2018 г.

Листівка для мами своїми руками


День Матері - міжнародне свято на честь матерів. У різних країнах цей день припадає на різні дати. В основному, у світі День матері відзначається у другу неділю травня.  В цей день всі мами отримують привітання та подарунки від своїх дітей. 
Найдорожчий подарунок для кожної матусі – це, звичайно ж, любов і турбота рідних дітей. Але такого великого свята, як День Матері, простих слів про любов буде недостатньо. Чим ще можна порадувати кохану матусю? Ніжним букетом квітів, сніданком у ліжко і чудовою листівкою, зробленою своїми руками.
12 травня, в міській бібліотеці-філії, пройшов майстер-клас з виготовленню листівки 3D. Адже листівка для мами, зроблена своїми руками, це дуже приємний і зворушливий подарунок. 








пятница, 11 мая 2018 г.

День матері в Україні


Мама! Найдорожче слово в світі!
Де б не був ти, щоб ти не робив,
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем, відданим тобі.
А. Костецький

Щорічно Україна вшановує матерів у другу неділю травня. Відбувається це з 1999 року, згідно з Указом Президента України.
День матері в Україні у 2018 році припадає на неділю, 13 травня.

Напередодні чудового весняного свята поспішаємо привітати найближчих і найрідніших для кожного з нас людей - наших матусь.
Адже кожна людина може мати кілька братів і сестер, народити багато дітей, не один раз знайти нове подружжя, і навіть бабусь із дідусями у нас по двоє. І тільки мама - на все життя одна єдина, неповторна і найрідніша!
В Україні в це свято заведено вітати всіх мам, бабусь і вагітних жінок, які незабаром також стануть матусями. На їхню честь влаштовуються святкові вечори, концерти й урочистості, а також тихі сімейні свята.
До Дня матері в міській бібліотеці-філії було проведено годину спілкування «Мамина казка». На захід запросили учнів 2-Б та 2-В класу ЗОШ №3. Діти переглянули відео «Милим мамам присвячується», також познайомилися з викладкою літератури, яка познайомила учнів про сімейні обереги, обряди, звичаї та традиції українського народу.




На сьогодні це чудове свято відзначають, хоча і в різні дні, у понад 50 країнах світу. Наприклад, День матері в Україні, як і в більш ніж двадцяти країнах світу, відзначається у другу неділю травня, в Росії - в останню неділю листопада, в Білорусі - 14 жовтня, в Грузії - 3 березня, а в багатьох близькосхідних країнах - 21 березня.

Зі святом ласки, кохання, уваги, 
Зі святом чарівності й наснаги!



вторник, 8 мая 2018 г.

День Пам’яті та Примирення


Найстрашніша війна в історії людства забрала мільйони життів солдатів, борців проти нацизму та жертв війни, депортацій, злочинів проти людяності.
8 травня працівники міської бібліотеки-філії з учнями 2-Б та 6-Б ЗОШ№3, за підтримки голови громадської ради при  Скадовській  адміністрації Бартчук Ірини Дмитрівни відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні до меморіальної дошки на честь полковника Угрюмова Миколи Степановича , Героя Радянського союзу(1902-1981рр.).








До цієї дати у бібліотеці відкрилася книжкова виставка «Подвиг не підвладний часу». Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.
З особливою вдячністю та повагою учні слухали розповідь Валентини Василівни Пономарено про свого тата Василя Афанасійовича, який пройшов війну і був нагороджений Орденом Перемоги та медаллю за взяття Берліну. Діти мали змогу доторкнутися до історії.



Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.


                                   Відаємо данину пам’яті всім загиблим! 


суббота, 5 мая 2018 г.

3Д - листівки

5 травня, пройшов майстер-клас із виготовлення 3D-листівки для активних учасників нашого клубу «Фантазери»
Гості заходу навчилися власноруч виготовляти об'ємні листівки.
Учасники майстер-класу використовували яскраві кольори паперу для своїх робіт, квіти «розпускалися» дивовижним чином, варто було тільки відкрити листівку.
Цей вид листівок завжди цікавіший всередині, ніж зовні. При цьому зробити її своїми руками зовсім нескладно.
Всі чудово впоралися з поставленим завданням, а ще вони розповіли, що подарують листівки своїм мамам та бабусям. Сподіваюсь, це буде приємним сюрпризом їм до свята і подарує гарний настрій.