вторник, 8 мая 2018 г.

День Пам’яті та Примирення


Найстрашніша війна в історії людства забрала мільйони життів солдатів, борців проти нацизму та жертв війни, депортацій, злочинів проти людяності.
8 травня працівники міської бібліотеки-філії з учнями 2-Б та 6-Б ЗОШ№3, за підтримки голови громадської ради при  Скадовській  адміністрації Бартчук Ірини Дмитрівни відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні до меморіальної дошки на честь полковника Угрюмова Миколи Степановича , Героя Радянського союзу(1902-1981рр.).








До цієї дати у бібліотеці відкрилася книжкова виставка «Подвиг не підвладний часу». Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.
З особливою вдячністю та повагою учні слухали розповідь Валентини Василівни Пономарено про свого тата Василя Афанасійовича, який пройшов війну і був нагороджений Орденом Перемоги та медаллю за взяття Берліну. Діти мали змогу доторкнутися до історії.



Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.


                                   Відаємо данину пам’яті всім загиблим! 


Комментариев нет:

Отправить комментарий