пятница, 11 мая 2018 г.

День матері в Україні


Мама! Найдорожче слово в світі!
Де б не був ти, щоб ти не робив,
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем, відданим тобі.
А. Костецький

Щорічно Україна вшановує матерів у другу неділю травня. Відбувається це з 1999 року, згідно з Указом Президента України.
День матері в Україні у 2018 році припадає на неділю, 13 травня.

Напередодні чудового весняного свята поспішаємо привітати найближчих і найрідніших для кожного з нас людей - наших матусь.
Адже кожна людина може мати кілька братів і сестер, народити багато дітей, не один раз знайти нове подружжя, і навіть бабусь із дідусями у нас по двоє. І тільки мама - на все життя одна єдина, неповторна і найрідніша!
В Україні в це свято заведено вітати всіх мам, бабусь і вагітних жінок, які незабаром також стануть матусями. На їхню честь влаштовуються святкові вечори, концерти й урочистості, а також тихі сімейні свята.
До Дня матері в міській бібліотеці-філії було проведено годину спілкування «Мамина казка». На захід запросили учнів 2-Б та 2-В класу ЗОШ №3. Діти переглянули відео «Милим мамам присвячується», також познайомилися з викладкою літератури, яка познайомила учнів про сімейні обереги, обряди, звичаї та традиції українського народу.




На сьогодні це чудове свято відзначають, хоча і в різні дні, у понад 50 країнах світу. Наприклад, День матері в Україні, як і в більш ніж двадцяти країнах світу, відзначається у другу неділю травня, в Росії - в останню неділю листопада, в Білорусі - 14 жовтня, в Грузії - 3 березня, а в багатьох близькосхідних країнах - 21 березня.

Зі святом ласки, кохання, уваги, 
Зі святом чарівності й наснаги!



Комментариев нет:

Отправить комментарий